Velgen laten polijsten

Velgen polijsten is het proces van het gladmaken en glanzend maken van de buitenste laag van velgen. We doen dit door gebruik te maken van speciale polijsttechnieken en materialen, zoals polijstpasta en -wielen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun velgen te polijsten. Het kan bijvoorbeeld worden gedaan om de esthetische uitstraling van de velgen te verbeteren, waardoor ze er glanzender en nieuwer uitzien. Bovendien kan het polijsten van velgen helpen om krassen, vlekken en andere oppervlaktebeschadigingen te verwijderen.

Het proces van velgen polijsten

Het polijsten van velgen kan tijdrovend zijn en is een intensieve reparatie service. Vooral als de velgen ernstig beschadigd zijn. Daarom is het belangrijk om het proces nauwkeurig uit te laten voeren door een velgenspecialist.

Verschillende soorten auto velgen kunnen worden gepolijst. Velgen van aluminium, chroom en gepolijst staal. Elk materiaal vereist echter een specifieke methode, aanpak en materialen.

Het polijsten van velgen bestaat uit een aantal stappen die hieronder worden toegelicht.

Reinigen

De velgen dienen eerst grondig gereinigd te worden met water en zeep. Al het vuil en stof wordt in deze stap verwijderd. Dit is een belangrijke stap, omdat de velgen compleet schoon moeten zijn voordat het polijsten uitgevoerd wordt.

Schuren

Met schuurpapier worden de beschadigde delen van de auto velgen verwijderd. Door de velgen te schuren wordt een glad oppervlak gecreëerd. Deze stap wordt vooral uitgevoerd wanneer de velgen diepe krassen of beschadigingen heeft.

Grof polijsten

De velgen worden in de derde stap van het proces grof gepolijst met een grof polijstwiel en -pasta. De zichtbare krassen en oxidatie wordt zo verwijderd en het resultaat is een egale uitstraling.

Fijn polijsten

Vervolgens wordt met een fijn polijstwiel en polijstpasta een glanzende afwerking gegeven aan de velgen.

Afdichten

In de laatste stap van het polijsten van velgen worden ze afgedicht. Op deze manier kan voorkomen worden dat ze weer snel beschadigd raken. De glans wordt behouden en de velgen worden tegen corrosie beschermd.

CNC Afdraaien tegen lage prijzen

Tot 15% korting

  • Professionele reparatie uitvoering

  • Gecertificeerde CNC machines
  • Garantie op uw velgen

Voordelen van Velgen Polijsten

  • Verbeterde uitstraling: polijsten van velgen verbetert de esthetische uitstraling van de auto. Het geeft de velgen een glanzende afwerking, waardoor de auto er over het algemeen nieuwer en aantrekkelijker uitziet.
  • Verwijderen van oppervlaktebeschadigingen: Velgen die langdurig gebruikt zijn, kunnen krassen, vlekken en oxidatie ontwikkelen. Door het polijsten worden deze beschadigingen verwijderd, wat de levensduur van de velgen verlengt.
  • Eenvoudig te onderhouden: Gepolijste velgen zijn gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan velgen die niet gepolijst zijn. Dit komt omdat er geen ruwe plekken of oppervlaktebeschadigingen zijn waar vuil en stof zich kunnen ophopen.
  • Verhoogde waarde van de auto: Het polijsten van velgen kan de waarde van een auto verhogen. Het maakt de auto aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan daarom de verkoopprijs verhogen.

Het polijsten van velgen biedt zeker veel voordelen, maar het is uitermate belangrijk dat een velgenspecialist de behandeling uitvoert, zodat de velgen niet verder worden beschadigd tijdens het polijsten.

Bij Velgenspecialist Keller bieden wij deze service ook aan. Met de velgen polijsten service zorgen wij ervoor dat uw velgen er weer als nieuw uitzien en uw auto een nieuwe look geeft! Bekijk ook onze andere velgen reparatie services!

CNC Afdraaien Velgen - Velgenspecialist Keller

Heeft u vragen? Neem contact op!

Indien u vragen heeft over uw velgen en de gepaste reparatie kunt u ons mailen, bellen of appen!