Velgen laten spuiten

Velgen spuiten is het proces waarbij verf of poedercoating op de auto velgen wordt aangebracht om de velgen een nieuwe kleur of afwerking te geven.

Het spuiten van velgen wordt gedaan om versleten of beschadigde velgen te herstellen en een nieuwe look te geven aan de auto.

Auto velgen spuiten is een proces dat uit 5 stappen bestaat, namelijk: reinigen, schuren, afplakken, spuiten en drogen.

Reinigen

Allereerst, worden de auto velgen grondig gereinigd om vuil te verwijderen. Met behulp van een ontvettingsmiddel en een hogedrukreiniger wordt dit gedaan.

Schuren

Na het reinigen van de velgen worden ze geschuurd om verf, lak en krassen te verwijderen. Het schuren zorgt ervoor dat de nieuwe verf of poedercoating beter kan gaan hechten aan de velgen.

Afplakken

In het geval dat niet elk deel van de velg moet worden geverfd, worden die delen afgeplakt met tape of folie. Dit beschermt deze delen tegen de spuit of poedercoating.

spuiten

Het spuiten van de velgen gebeurd in deze stap van het proces. Verf of poedercoating wordt op de velgen gespoten om de nieuwe look te krijgen. Afhankelijk van het type verf of poedercoating varieert het aantal lagen en de droogtijd.

Drogen

Na het aanbrengen van de verf vindt het drogen plaats. Het drogen van de velgen wordt in speciale droogkamers gedaan. De velgen rusten hier tot het verf of de poedercoating volledig aan de auto velgen is gedroogd.

CNC Afdraaien tegen lage prijzen

Tot 15% korting

  • Professionele reparatie uitvoering

  • Gecertificeerde CNC machines
  • Garantie op uw velgen

Voordelen van Velgen Spuiten

  • Verbeterde esthetiek: Het spuiten van velgen geeft de wielen van een voertuig een nieuwe look en kan het uiterlijk van het voertuig verbeteren. Dit kan variëren van het eenvoudig opfrissen van de huidige kleur tot het aanbrengen van een geheel nieuwe kleur of afwerking.
  • Bescherming: Het spuiten van velgen biedt ook bescherming tegen roest, corrosie en andere schade aan de wielen. De verf of poedercoating fungeert als een barrière tussen de velgen en de elementen, waardoor de levensduur van de velgen wordt verlengd.

  • Makkelijker schoonmaken: Velgen die zijn geverfd of gecoat zijn, kunnen eenvoudiger worden schoongemaakt en onderhouden dan onbehandelde velgen. De verf of coating maakt het gemakkelijker om vuil af te vegen en te voorkomen dat deze vastplakken op de velgen.

  • Waardevermeerdering: Het spuiten van velgen kan ook de waarde van het voertuig verhogen. Een goed onderhouden en aantrekkelijk voertuig kan meer waard zijn dan een voertuig met versleten en beschadigde velgen.

  • Kostenbesparend: Het spuiten van velgen is in vele gevallen goedkoper dan het vervangen van de velgen. Vooral als de velgen in goede staat zijn, maar alleen een beschadigd of vies uiterlijk hebben.

Het spuiten van velgen kan dus een goede investering zijn om het uiterlijk van uw auto te verbeteren.

Bij Velgenspecialist Keller bieden wij deze service ook aan. Met deze service zorgen wij ervoor dat uw velgen er weer als nieuw uitzien en uw auto een nieuwe look geeft! Bekijk ook onze andere velgen reparatie services!

CNC Afdraaien Velgen - Velgenspecialist Keller

Heeft u vragen? Neem contact op!

Indien u vragen heeft over uw velgen en de gepaste reparatie kunt u ons mailen, bellen of appen!