Velgen Richten voor reparatie

Het richten van velgen omvat het aanpassen van de hoeken van de wielen, zodat ze correct zijn uitgelijnd volgens de specificaties van de fabrikant. Het uitlijnen van velgen is een nauwkeurig proces waarbij precisie cruciaal is. Om deze reden moet het dan ook met de juiste apparatuur door een ervaren vakman uitgevoerd worden.

Regelmatig velgen richten is noodzakelijk voor een optimale prestatie en om de veiligheid van de auto te waarborgen.

Het proces van velgen richten bestaat uit een aantal stappen:

  1. Inspectie
  2. Uitlijning
  3. Testrit

Inspectie

De banden en velgen dienen geinspecteerd te worden op beschadigingen zoals scheuren, deuken en corrosie. Als er ernstige schade wordt gevonden door de vakman, dan is het mogelijk dat de velgen vervangen moeten worden voordat het uitlijnproces kan beginnen.

Uitlijning

Met speciale apparatuur kan de velgenspecialist de hoeken van de wielen meten en afstellen volgens de specificaties van de fabrikant. De camber, caster en de toe-in/toe-out van elke wiel moeten aangepast worden.

Testrit

De velgenspecialist voert na het uitlijnen een testrit uit in de laatste stap van het proces van velgen richten. Tijdens deze rit controleert hij of de auto soepel rijdt en dat de wielen goed uitgelijnd zijn. Indien er nog problemen optrede, kunnen aanpassingen nodig zijn.

CNC Afdraaien tegen lage prijzen

Tot 15% korting

  • Professionele reparatie uitvoering

  • Gecertificeerde CNC machines
  • Garantie op uw velgen

Voordelen van Velgen Richten

Aan het richten van velgen liggen een aantal voordelen, waaronder het volgende:

  • Veiligheid: het voertuig kan veiliger rijden op de openbare weg als de wielen goed zijn uitgelijnd. De kans op ongevallen wordt drastisch vermindert en ook verhoogt de controle op het voertuig.
  • Rijcomfort: een correct uitgelijnd wiel zorgt voor een soepeler en comfortabeler rijgedrag, omdat het voertuig minder trillingen en schokken ervaart.
  • Bandenlevensduur: bandenslijtage wordt door uitgelijnde wielen verminderd. De levensduur van de banden neemt dus toe.

Dit zijn slechts een aantal redenen waarom het belangrijk is om de velgen regelmatig te laten richten. We adviseren dit proces altijd uit te laten voeren door een ervaren velgenspecialist.

Bij Velgenspecialist Keller bieden wij deze service ook aan, zodat wij uitgelijnde, veilige wielen kunnen leveren! Bekijk ook onze andere velgen reparatie services!

CNC Afdraaien Velgen - Velgenspecialist Keller

Heeft u vragen? Neem contact op!

Indien u vragen heeft over uw velgen en de gepaste reparatie kunt u ons mailen, bellen of appen!